אם יש לכם אתר איקומרס, כלומר חנות מקוונת שדרכה אתם מוכרים מוצרים פיזיים, קמפיין שופינג בגוגל הוא אחד מאפיקי השיווק האפקטיביים ביותר שכדאי לכם ליישם. עסקים רבים עדיין לא מכירים את היתרונות האדירים הגלומים בקמפיין כזה, ולכן זהו הנושא בו נעסוק הפעם: מהו ניהול קמפיין שופינג (יש המכנים אותו "קמפיין גוגל שופינג" או Shopping Campaign); איך הוא נראה; כיצד מגדירים אותו, וכמובן איך עושים אופטימיזציה לקמפיין שופינג כדי למקסם את הביצועים שלו.
מה זה קמפיין שופינג בגוגל?
קמפיין שופינג בגוגל הוא קמפיין חיפוש, שבמקום להציג מודעות טקסט – מציג מודעות מוצר.
תמיד נראה אותו בחלק העליון של דף תוצאות החיפוש (בהשוואה למודעות חיפוש רגילות שיכולות להופיע גם למעלה וגם למטה), ובעיקר כשנחפש מוצרים פיזיים. זאת אומרת, אם אדם יחפש למשל "שירותי ניקיון לספה", כנראה שתוצג בפניו רשימת דפים של חברות ניקוי ספות. אבל אם אדם יחפש "שואב אבק", סביר להניח שהדבר הראשון שיוצג בפניו בחלק העליון של דף תוצאות החיפוש הוא סדרת מוצרים; כל מוצר מוצג בכרטיסייה נפרדת, עם תמונה (כך שהן תמיד מושכות את העין) – כשלחיצה על כרטיסייה מובילה לדף המוצר באתר איקומרס שמוכר אותו.
פרסום מוצרים בגוגל שופינג הוא סופר-אפקטיבי לאתרי איקומרס. אפשר ליישם אותו גם לשירותים דיגיטליים, אבל כמעט תמיד נראה אותו בהקשר של מוצרים פיזיים.
איך מגדירים קמפיין שופינג?
יש שני צעדים חשובים שצריך לעשות לפני יצירת קמפיין שופינג:
1) לפתוח חשבון מרצ'נט (או "חשבון סחר", ב-Google Merchant Center)
פתיחת חשבון מרצ'נט מאפשרת לגוגל לאמת את האתר עם המוצרים שנמכרים בו, ואז ליצור פיד מוצרים בפורמט שגוגל יודע לקרוא (XML, למשל). מדובר בעצם ביצירת קטלוג מוצרים שמאפשר לגוגל לגשת לאתר ולהבין אילו מוצרים יש בו, מה הכותרת שלהם, התמונה, התיאור, המחיר, פרטי המשלוח וכדומה.
כאן פותחים חשבון מרצ'נט וכאן אפשר לקרוא את המדריך של גוגל למצטרפים חדשים.
2) חיבור לחשבון הפרסום (גוגל אדס, או Google Ads)
לאחר שחשבון המרצ'נט נפתח ואומת, צריך לחבר אותו לחשבון הפרסום ולפתוח בו קמפיין שנקרא "קמפיין שופינג". כך, מנוע החיפוש יידע לגשת דרך חשבון המודעות אל חשבון המרצ'נט (ששואב מן האתר את המידע על המוצרים הנמכרים בו) – ולהציג בתוצאות החיפוש מוצרים לפי מה שהלקוח מחפש ובהתאם לזמינות שלהם.
כאן אפשר לקרוא איך מחברים חשבון מרצ'נט לחשבון פרסום בגוגל.
לדוגמה, אם מישהו מחפש את הביטוי "שואב אבק דייסון", ובאתר שלנו יש כמה דגמים של שואב אבק דייסון, אז קיים סיכוי טוב שגוגל ימשוך את המידע עליהם ויעלה אותם לדף תוצאות החיפוש ככרטיסייה לצד מפרסמים אחרים.

איך עושים אופטימיזציה לקמפיין שופינג בגוגל?
כמו בכל קמפיין חיפוש בגוגל, גם כשמדובר בקמפיין שופינג נרצה להופיע במיקום אטרקטיבי ככל האפשר, להגדיל את הסיכויים שגולשים ילחצו דווקא על הכרטיסייה שלנו, וכשיגיעו לאתר – שישלימו את הרכישה. גם הדרך לבצע אופטימיזציה לקמפיין שופינג היא אותה דרך בה משתמשים לקמפיינים אחרים של חיפוש:
ראשית יש להבין אילו מוצרים באתר מספקים את הביצועים הטובים ביותר (מבחינת מכירות או יחס המרה, תלוי מה רוצים להשיג) – ואז יש לשפר אותם באתר עצמו. כלומר, "לחזק את המוצרים החזקים". יש כמה אפשרויות לעשות זאת:
- אפשר לבדוק אילו מילות חיפוש הובילו גולשים אל המוצרים החזקים הללו, ולשלב את המילים הללו בכותרת המוצר ו/או בתיאור המוצר.
- בנוסף, אפשר לבחון סוגים שונים של תמונות מוצר. למשל, אפשר לראות אילו תמונות מוצגות אצל מפרסמים אחרים, ולנסות להשתמש בתמונות טובות יותר כדי להגדיל את סיכויי ההקלקה.
- ואפשר גם לבצע אופטימיזציה לתיאור המוצר: לחדד במיקרו-קופי את האיכויות והיתרונות שלו, הן כדי להגדיל את שיעור ההקלקה על המודעות והן לשפר את יחס ההמרה לרכישה בתוך האתר לאחר שהגולשים הקליקו והגיעו לדף המוצר.
השתכנעתם שקמפיין שופינג הוא הדבר הבא שאתם צריכים ליישם בעסק? רוצים לשפר קמפיין שופינג קיים? צרו קשר! נשמח לעמוד לרשותכם ולענות לשאלות.